Sidebar

VU Šiaulių akademijos bendruomenė liūdi netekusi ilgamečio docento Vytauto Zurbos. Velionis mirė 2024 m. rugpjūčio 21 d.
 
PRO MEMORIA
VYTAUTAS ZURBA (1930-2024)
 
Jis mylėjo žmones, šeimą, fiziką, astronomiją – gyvenimą…
 
Vytautas Zurba, žymus lietuvių astronomas, fizikas ir pedagogas, gimė 1930 m. gruodžio 3 d. Dukurniuose (Biržų r.). Jo gyvenimas ir karjera buvo skirta mokslui ir švietimui, ypač fizikos ir astronomijos srityse. V. Zurba Vilniaus universiteto absolventas (1956), fizikos ir matematikos mokslų daktaras („Kai kurių dviatomių, triatomių ir daugiaatomių molekulių teorinis tyrimas“, 1980, VU). Nuo 1965 iki pat savo karjeros pabaigos dirbo dėstytoju tuometiniame Šiaulių pedagoginiame institute, vėliau Šiaulių universitete. 
 
Čia jis buvo docentas, dėstęs bendrosios fizikos ir astronomijos disciplinas, 1981 – 1986 metais vadovavęs fizikos katedrai. Vytautas Zurba buvo žinomas kaip entuziastingas fizikos mokslo ir astronomijos populiarintojas, daug prisidėjęs prie jaunosios kartos mokslininkų ir pedagogų ugdymo, rengęs paskaitas, seminarus ir edukacines programas, publikavęs fizikos dėstymo metodikos leidinius, paskelbęs mokslinių darbų apie kvantmechaninius molekulių tyrimus. Vytautas Zurba paliko ryškų pėdsaką akademiniame pasaulyje, jo darbas ir mokslinė veikla padarė didelę įtaką tiek studentams, tiek kolegoms tyrėjams, kurie tęsia jo pradėtus darbus.
 
Iki paskutinio atodūsio jis labai mylėjo žmones, šeimą, fiziką, astronomiją – gyvenimą…
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos