Sidebar

Rugpjūčio 15 dieną VU Šiaulių akademijos Botanikos sode netrūko klegesio – čia vyko jau tradicija tapusi Žolinės šventė.
 
Susirinkusius lankytojus džiugino liaudies dainas atliekančios kapelos, užburiančia kanklių muzika nustebino Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos direktorė, prof. dr. Renata Bilbokaitė. Pasirodymą surengė grupė „Tyliai“.
 
Žolinės šventė VU Šiaulių akademijos Botanikos sode organizuojama jau keli dešimtmečiai. Šiemet, kaip ir kasmet, buvo galima lankytis augalų parodoje, kurioje susibūrė kolekcininkais, augintojai, selekcininkai iš visos Lietuvos bei svečiai iš Latvijos. Šventės dalyviai galėjo apžiūrėti jurginus, viendienes, streptokartus, vandens lelijas, kardelius ir vynuoges, kurių buvo galima išvysti rečiausių rūšių. Taip pat parodos metu žmonės buvo konsultuojami sodinimo, auginimo klausimais, o norintieji galėjo įsigyti patinkančių augalų.
 
Ieškantiems smagios veiklos VU Šiaulių akademijos Botanikos sodas siūlė linksmas edukacijas – vaikus sudomino įvairūs gyvūnėliai, VU Šiaulių akademijos Alumni asociacija kvietė pinti vainikus. Žolinės šventės metu susirinkę miestiečiai galėjo apžiūrėti visą Botanikos sodo augmeniją, užsukti į Šiaulių „Aušros“ muziejaus Žaliūkių malūnininko sodybos rinkinių parodą ar gryname ore apžiūrėti unikalią atvirukų parodą.
 
DSC 0345
 
Nuotr. aut. A. Dadūrienė
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos