Sidebar

Vilniaus universitetas (VU) iškilmingai baigia dar vienerius studijų metus. VU Šv. Jonų bažnyčioje vykstančiose tradicinėse „Finis anni academici“ iškilmėse pagerbti nusipelnę akademinės bendruomenės nariai, skirti apdovanojimai už reikšmingus mokslo pasiekimus ir iškilmingai įteikti simboliniai atminties diplomai nuo totalitarinių režimų nukentėjusiems ir iš universiteto pašalintiems VU bendruomenės nariams. Iškilmėse tylos minute taip pat pagerbti išėję VU bendruomenės nariai.

Šv. Jonų bažnyčioje simboliniais atminties diplomais iškilmingai pagerbtas 41 VU bendruomenės narys, nukentėjęs nuo totalitarinių režimų ir dėl to pašalintas iš universiteto. Šiuo metu jau rasti ir atminties diplomais pagerbti 259 asmenys, gyvenantys ne tik Lietuvoje, bet ir Jungtinėse Amerikos Valstijose, Izraelyje, Lenkijoje, Prancūzijoje.

Iškilmingos šventės metu už VU misijos suvokimą ir jos palaikymą, svarią materialinę paramą Almae Matri suteikti Vilniaus universiteto mecenato vardai.

VU rektorius skyrė apdovanojimus atminimo ženklais už reikšmingus mokslo pasiekimus 2023 m. geriausiems mokslinių darbų autoriams ir grupėms, taip skatindamas mokslininkus siekti aukščiausio lygio mokslinių rezultatų. Taip pat buvo įteiktos rektoriaus padėkos VU bendruomenės nariams, kurių gretose yra ir VU ŠA dėstytojos. Padėką už ilgametį vadovaujamąjį darbą gavo Edukologijos instituto doc. dr. Irena Kaffemanienė. Padėką už dalyvavimą bendruomenės, visuomeninėje ir savanorystės veikloje gavo Regionų plėtros instituto prof. dr. Zita Tamašauskienė.

VU rektoriaus padėkos įteiktos ir absolventams, kurių studijos bei mokslinė veikla įvertinta Magna cum laude diplomais. Padėkas gavo 36 pirmosios ir 68 antrosios pakopos studijų programų absolventai. Taip pat padėkos įteiktos ir antrosios pakopos ir vientisųjų studijų programų absolventams, kurių studijos ir mokslinė veikla įvertinta Magna cum laude diplomais.

Išsamią informaciją skaitykite www.naujienos.vu.lt.

Parengta pagal VU inform. / VU nuotr. / VU ŠA nuotr.

VU nuotr.

Regionų plėtros instituto prof. dr. Zita Tamašauskienė / VU nuotr.

 

VU nuotr.

Edukologijos instituto doc. dr. Irena Kaffemanienė / VU nuotr.

 

VU ŠA nuotr.

Doc. dr. Irena Kaffemanienė ir prof. dr. Zita Tamašauskienė / VU ŠA nuotr.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos