Sidebar

Birželio 27-28 dienomis Šiaulių akademijoje įvyko kas trejus metus organizuojamas Lietuvos matematikų draugijos (LMD) suvažiavimas ir kasmetinė, jau 65-oji, konferencija.

Lietuvos matematikų draugija yra savo tradicijas turinti mokslinė visuomeninė organizacija, įkurta 1962 m. ir vienijanti beveik 200 šalies mokslininkų, dėstytojų, pedagogų ir studentų. Draugija yra Europos matematikų draugijos (EMS) ir Tarptautinės matematikų sąjungos (IMU) narė. Pagrindinės draugijai rūpimos sritys yra matematikos mokslo, matematinio raštingumo ugdymo bei visuomenės švietimo plėtotė šalyje. Draugijos nariai suvažiavimo metu (kas trejus metus) renka Prezidentą bei Valdybą. Šiais metais antrai kadencija Prezidentu išrinktas VU Matematikos ir informatikos profesorius (HP) Artūras Štikonas. Valdybą sudaro prezidentas (pirmininkas) ir 24 nariai. Į Valdybą išrinkti Šiaulių akademijos profesoriai Renata Macaitienė ir Darius Šiaučiūnas.

Pirmoji LMD konferencija įvyko 1958 m. Vilniaus universitete. Pirmosios trys konferencijos vyko kas dvejus metus, o nuo 1963 m. – kasmet. Konferencijos organizuojamos vis kitame šalies universitete. Šiauliuose konferencijos organizuotos 1975 m., 1984 m., 1992 m., 2000 m., 2010 m., 2020 m. (nuotoliu) ir 2024 m. Šiais metais Šiaulių akademijoje vykusioje konferencijoje plenarinius pranešimus skaitė Vilniaus universiteto profesoriai Artūras Dubickas, Konstantinas Pileckas ir Povilas Treigys. Nagrinėta Lietuvos situacija pasaulinėse olimpiadose, analizuoti modernūs matematinės hidrodinamikos uždavinių pritaikymai, aptarta dirbtinio intelekto raida ir ateitis. Iš viso 7 sekcijose (Algebra, skaičių teorija ir geometrija; Stochastiniai metodai ir modeliai; Matematikos taikymai; Diferencialinės lygtys ir skaičiavimo metodai; Matematikos istorija ir didaktika; Teorinė informatika) perskaityti 75 pranešimai įvairiausiomis temomis – nuo fundamentaliosios matematikos iki jos taikymų, švietimo aktualijų, mokymo/-si problemų ir kt.

Konferencija pristatyta ir miesto bei rajono gyventojams Šiaulių televizijos reportaže. Konferenciją rėmė: AB Šiaulių bankas, UAB Printplius LT, UAB Cherry servers, Šiaulių turizmo informacijos centras.

Konferencijos tinklalapis: www.lmd2024.sa.vu.lt.

VU ŠA inform. ir nuotr.

 

 DSC3270

 DSC3222

 DSC3226

   DSC3270

IMG 0655

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos