Sidebar

2023 m. gruodžio 6 d., jau trečius metus iš eilės Simono Daukanto Inžinerijos gimnazijoje vyko baigiamųjų IV klasės mokinių baigiamųjų inžinerinių darbų pristatymas. VU Šiaulių akademijos Regionų plėtros instituto direktorė Lina Garšvienė ir Programų sistemų dėstytojas Vaidas Giedrimas sveikino gimnazijos direktorių ir bendruomenę su tik ką minėtu gimnazijos jubiliejumi ir šiuo šauniu bei vis stipresnį pagrindą kuriančiu projektu – inžinerinių darbų rengimu ir pristatymu.

Nemaža dalis gimnazistų pristatomų projektų labai stipriai siejasi su VU Šiaulių akademijos studijų programomis. Lina Garšvienė itin džiaugėsi baigiamaisiais gimnazistų idėjomis ir projektiniais darbais: „Pati esu Ekonomikos mokslų daktarė ir maniau, jog šių darbų pristatymai man bus tolimi ir mažai suprantami, tačiau išgirdus „Investavimo algoritmų taikymas asmeninių finansų srityje“, „Kriptovaliutų verčių svyravimai“ bei „Virtualios valiutos integravimas į Šiaulių Simono Daukanto inžinerijos gimnazijos dienyną" projektus, pasijaučiau savo srityje. IT srityje negaliu nepaminėti ir šių projektų: „Moksleivių socialinių-pilietinių veiklų registro sukūrimas Android įrenginiams", Mokomojo-informacinio kurso apie virtualias valiutas kūrimas,,Moodle" aplinkoje", „Pastato atitvarų paviršių temperatūrinio žemėlapio sudarymas“.“

Be stipraus pedagogikos studijų bloko, Vilniaus universiteto Šiaulių akademija siūlo ir informacinių technologijų srities studijų programas – Programų sistemos (Elektroninių paslaugų sistemų ar Robotizuotų sistemų specializacijos), taip pat atliepia verslo ir finansų ar viešojo sektoriaus institucijų poreikį per Ekonomikos ir investavimo, Viešojo administravimo ir teisės bei Anglų filologijos studijų programas.

Pristatyme buvo pastebėtas projektas, kuris siejosi net su VU Šiaulių akademijos Botanikos sodo veikla – „Augalų hidrolatų panaudojimas gerinant miego kokybę“. Tai tik įrodo, kad gimnazistams yra svarbu tirti gyvenimo kokybės klausimus, o jei šio tikslo siekimui prisideda ir VU Šiaulių akademija – tikslas yra pasiektas.

„Tvarus verslas“, „žalioji ekonomika“, „žaliasis kursas“ – tai yra koncepcijos, kuriomis persipina visos Šiaulių akademijos siūlomos programos, tad būtina paminėti su šia tematika besisiejančius gimnazistų projektus – „Tvarios pakuotės sukūrimas iš perdirbamų žaliavų“, „Augalų dažomųjų savybių panaudojimas kuriant tvarius produktus". Labai džiaugiamės, kad galėjome būti baigiamųjų inžinerinių darbų pristatymo dalimi ir susipažinti su puikiais gimnazistų projektais.

 

VU ŠA inform. ir nuotr.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos