Sidebar

Paaiškėjo 2023-2024 studijų metų LR Prezidentų vardinių stipendijų laureatai. Už puikius akademinius pasiekimus įvairiose studijų srityse įvertinti 29 studentai iš visos šalies. Tarp jų ir Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos Socialinio darbo magistro studijų programos studentė Inga Mikalauskienė.
 
Jai skirta LR Prezidento Algirdo Brazausko (socialinių mokslų studijų krypčių ir ugdymo mokslų, teisės, verslo ir viešosios vadybos studijų krypčių grupės) stipendija.
 
Inga Mikalauskienė ne tik siekia aukštų įvertinimų studijuodama magistrantūroje, bet ir dirba socialine darbuotoja Viliaus Gaigalaičio globos namuose. Studentė nestokoja ir kitokių papildomų veiklų: veda šokio ir judesio užsiėmimus negalią turintiems žmonėms, užsiima mentoryste, yra Klaipėdos apskrities Socialinių darbuotojų asociacijos narė, dalyvauja įvairiuose moksliniuose tyrimuose.
 
Sužinojusi, kad jai skirta vardinė LR Prezidento Algirdo Brazausko stipendija, Inga Mikalauskienė neslėpė džiaugsmo.
 
„Magistrantūros studijos man nėra tik dėl diplomo. Mąstymas keičiasi, daug žinių gaunu, einu koja kojon su naujovėmis. Ir esu labai laiminga dėl VU Šiaulių akademijos dėstytojų. Tai labai dėmesingi žmonės, kurie stengiasi, kad būtų įdomios paskaitos, kuriose netrūksta informacijos, pavyzdžių iš realybės. Aš labai stengiuosi iš mokslų pasiimti viską, ką galiu. O, kad mano pastangos yra įvertintos ir pastebėtos, mane labai džiugina“, – tikina Inga.
 
Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos magistrantūros studentė sako, kad socialinio darbuotojo profesija yra labai svarbi visuomenei, ji džiaugiasi galėdama mokytis bei siekti karjeros šioje srityje.
 
„Socialinis darbuotojas yra tas žmogus, kuris, pirmiausia, myli žmones. Tas studijas renkasi tie, kurie yra altruistiški, nori dirbti su žmonėmis, jiems padėti savimi pasirūpinti. Tai tikrai yra mano pašaukimas, aš neįsivaizduoju savęs kitokiame darbe“, – sako LR Prezidento vardinės stipendijos laureatė.
 
Primename, kad Lietuvos Respublikos prezidentų Antano Smetonos, Aleksandro Stulginskio, Kazio Griniaus, Jono Žemaičio ir Algirdo Brazausko garbei įsteigtos stipendijos geriausiai besimokantiems šalies studentams skiriamos kiekvienais metais.
 
Kandidatai stipendijoms atrenkami pagal jų pasiekimus studijose, mokslinėje, visuomeninėje ir meninėje veikloje. Studentai įvertinami už itin aukštus studijų rezultatus, dalyvavimą konkursuose, ekspedicijose ir studentų mokslinės praktikos projektuose, paskelbtus mokslo darbus ir kt.
 
VU ŠA / Ingos Varanavičienės inform. / Asmeninio albumo nuotr.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos