Sidebar

Greta Šiaučiulytė Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje (buvusiame Šiaulių universitete) 2015 metais baigė Socialinės pedagogikos ir ankstyvojo ugdymo bakalauro studijas (tuo metu buvusias Socialinės pedagogikos studijas). Būtent studijos leido Gretai suprasti, kad pasirinko teisingą profesinį kelią.
 
Ką Jums suteikė studijos Vilniaus universitete Šiaulių akademijoje (VU ŠA)?
Studijos suteikė ne tik tvirtą teorinį pagrindą socialinio pedagogo darbui, bet ir gebėjimą improvizuoti bei vadinamąjį lengvumo jausmą sprendžiant įvairias problemas ir krizines situacijas darbe. Kūrybiškų ir atsakingų dėstytojų dėka į darbo vietą atėjau pasiruošusi dirbti nuo pat pirmų akimirkų. Praktiniame darbe žinojau ką ir kaip daryti, o jei teoriniam darbui trūko informacijos – žinojau, kur jos reikia ieškoti. 
 
Kas paskatino studijuoti Šiauliuose? 
Studijos Šiauliuose buvo atsitiktinis pasirinkimas, tačiau baigusi socialinės pedagogikos bakalauro studijas, užtikrintai pasirinkau tęsti II pakopos studijas atsižvelgdama į studijų kokybę – dėstymą, studijų ir pasiekimų vertinimo metodus, praktikų organizavimą, materialinę bazę. Džiaugiuosi, kad atsitiktinis pasirinkimas mane atvedė būtent į VU ŠA. 
 
Kaip studijos prisidėjo prie tolimesnio jūsų karjeros kelio?
Studijų metu, kokybiško praktikų organizavimo bei kūrybiškų dėstytojų dėka, galėjau išbandyti kelias darbovietes, kuriuose susipažinau su įvairiomis specialybės spalvomis, o tai sudarė galimybę tikslingai pasirinkti darbo kryptį ir tobulėti tose srityse, kurios buvo įdomiausios, svarbiausios ir aktualiausios. Studijos suteikė tvirtą teorinį ir praktinį žinių pagrindą, kuris leido ne tik užtikrintai atlikti savo darbo funkcijas, bet ir dalintis turimomis žiniomis su kolegomis bei bendraminčiais. 
 
Kas iš studijų laikotarpio įsiminė labiausiai?
Kūrybiškų dėstytojų dėka studijų laikotarpis buvo ryškus ir įsimintinas. Dalyvavau mokslinėse konferencijose, atvirų durų dienose, įvairiuose seminaruose ir mokymuose, organizavau ir prisidėjau prie įvairių renginių, paminėjimų organizavimo, atlikau praktikas bei savanorystes įvairiausiose organizacijose. Studijų laikotarpis buvo kupinas įspūdžių, pozityvių akimirkų ir tai buvo ne tik pramogos, bet ir su darbine sritimi susiję eksperimentai padėję atrasti savyje neišsemiamus empatijos išteklius, kurių dėka buvo formuojamas atsakingas požiūris į darbą ir į būsimus klientus. 
 
VU ŠA / Ingos Varanavičienės inform. / Asmeninio albumo nuotr.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos