Sidebar

2022–2023 mokslo metų pradžioje Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos Edukologijos instituto „Pradinio ugdymo pedagogikos ir ikimokyklinio ugdymo“ studijų programos IV kurso studentės subūrė bendrai veiklai Šiaulių miesto pradinių klasių mokinius. Iniciatorės – Viktorija Rubliova ir Akvilė Bušininkaitė. Idėją palaikė VU Šiaulių akademijos Vaikystės studijų programų komitetas. Nuspręsta surengti mokiniams prieššventinę viktoriną. Studentes priimti suorganizuoti viktoriną sutiko Šiaulių miesto Centro pradinės mokyklos direktorė dr. Dalia Dambrauskienė ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Lilija Norutienė.

2022 m. gruodžio 2 d. į pradinių klasių mokiniams skirtą viktoriną „Advento paslaptys“ Centro pradinėje mokykloje susirinko ketvirtokų komandos iš Jovaro (mokyt. Jūratė Trakšelienė), Medelyno (mokyt. Laimutė Račkauskienė) progimnazijų, Jėzuitų mokyklos (mokyt. Kristina Vaitiekūnienė), Saulės (mokyt. Elena Kalinauskienė) ir Centro (mokyt. Vaida Dubickienė ir Birutė Januškevičienė) pradinių mokyklų.

P. Panavo eilėraščiu „Kalėdėlė“ pasveikinusios vaikus, studentės Viktorija ir Akvilė pasidžiaugė, kad artėja Kalėdos, bet iki jų gyvename advento nuotaikomis – tai ramybės laikotarpis, skirtas ramiam bendravimui ir džiaugsmingam didžiųjų švenčių laukimui. Sveikindama viktorinos dalyvius, Centro pradinės  mokyklos direktorė dr. Dalia Dambrauskienė kiek apgailestavo, kad dėl svarbių priežasčių ne visos žadėjusių mokyklų komandos atvyko, bet kartu pasidžiaugė, kad tai pirmasis toks renginys, kai į jų mokyklą suguža namažas būrys bendraamžių iš kitų mokyklų prasmingai bendrystei, ir išreiškė viltį, jog tai galėtų būti pradžia dažnesnių tokių renginių, kurie burtų vaikus, kurtų partneriškus santykius tarp įvairių mokyklų.

Viktorinos dalyviai ne tik demonstravo savo žinias apie mūsų šalies Kūčių ir Kalėdų papročius, bet ir, pasitelkdami žinių taikymo bei aukštesniuosius mąstymo gebėjimus, aiškinosi, kokių švenčių tradicijų laikomasi kitose šalyse. Tad, galima sakyti, viktorinoje dalyvavę vaikai ne tik varžėsi išmintimi, bet ir praplėtė savo akiratį – sužinojo jiems naujų, įdomių dalykų.

Viktorinos pabaigoje vaikai kartu su VU Šiaulių akademijos Edukologijos instituto doc. dr. Nijole Bražiene ir asist. dr. Asta Širiakoviene prisiminė lietuvių sakmių mitologines būtybes, dėstytojos papasakojo, kokiomis sakmių būtybėmis tiki kitų šalių vaikai, ir perskaitė islandų kalėdinę sakmę.

Būsimosios mokytojos Viktorija ir Akvilė pasidžiaugė vaikų aktyvumu, visus viktorinos dalyvius apdovanojo Šiaulių akademijos Edukologijos instituto padėkos raštais ir Vaikystės studijų programų komiteto dovanotomis knygomis, kuriomis mokiniai galės praturtinti savo klasių bibliotekėles.

 

VU ŠA / Edukologijos instituto inf. ir nuotr.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos