Sidebar

Šią ir praėjusią savaitę VU ŠA Regionų plėtros instituto Programų sistemų bakalauro programos studentai turėjo unikalią galimybę iš arti susipažinti su IT srities darbo specifika ir išgirsti praktinių patarimų bei naujausių įžvalgų iš vienų stipriausių IT įmonių atstovų.

Lapkričio 25 d. Programų sistemų II kurso studentai vyko į pažintinę-dalykinę praktiką Šiauliuose esančiame AB „Telia Lietuva“ padalinyje. Apsilankymo įmonėje metu, studentai iš arčiau buvo supažindinti su pagrindinėmis darbuotojų funkcijomis, darbo sąlygomis ir įmonės aplinka. VU Šiaulių akademijos studentai susipažino ir su pagrindinėmis programinės įrangos funkcijomis, gedimų stebėjimo ir fiksavimo įranga bei reagavimo į gedimus sprendimais.

Džiugu, kad Programų sistemų studentai galėjo ne tik iš arčiau pamatyti IT sritį, bet ir diskutuoti aktualiais įsidarbinimo bei reikalingų žinių darbuotojams aspektais kartu su praktikai vadovavusiu AB „Telia Lietuva“ Šiaulių padalinio specialistu Povilu Pliskausku.

Kita studentų pažintis su IT srities specifika įvyko gruodžio 1 d. VU Šiaulių akademijoje. Programų sistemų bakalauro programos II ir III kurso studentai klausėsi  vieno iš UAB „Cherry servers“ steigėjų Mariaus Žalinausko pažintinės praktinės paskaitos „Kodėl programinių (ir ne tik) produktų kūrime naudojamos DevOps praktikos? Kokios praktikos ir metodologijos pasiteisino, kokios nepasiteisino?“.

IMG 0054

UAB „Cherry servers“ atstovo paskaitoje išsamiai pristatytas DevOps proceso modeliavimas, jo reikšmė praktikoje bei su kokiomis DevOps proceso diegimo problemomis dažniausia susiduriama. Lektorius taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad Lietuvoje labai trūksta specialistų, turinčių DevOps kompetencijas bei diskutavo su studentais jiems aktualiais įsidarbinimo bei reikalingų žinių darbuotojams klausimais.

Dėkojame įmonių atstovams už laiką, skirtą studentams susipažinti su praktine studijuojamo dalyko puse ir už įdomias įžvalgas bei diskusijas.

VU ŠA inf. ir nuotr.

IMG 0061

 

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos