Sidebar

Lapkričio 30 d. penkiolikai pažangiausių Vilniaus universiteto pirmakursių, pasirinkusių informacinių technologijų ir inžinerijos krypties studijas įteiktos skatinamosios metinės 3000 eurų vertės stipendijos. Stipendininkų gretose atsidūrė ir VU Šiaulių akademijos „Programų sistemų“ studijų programos pirmo kurso studentai Vilius Pocius, Justas Gedvigas, Zigmantas Bajoras. Stipendijas skyrė ir įteikė įmonės UAB „Teltonika EMS“ direktorius Simas Rutkauskas ir VšĮ „Teltonika High-Tech Hill“ vadovas Julius Purlys. Bendra specialių įmonės įsteigtų stipendijų suma VU studentams siekia 45 000 eurų per metus.

Įsteigtomis skatinamosiomis stipendijomis aukštųjų technologijų įmonė „Teltonika“ siekia motyvuoti jaunuosius talentus, besidominčius inžinerijos sritimi.

„Inžinierių ir technologijų specialistų Lietuvoje jau dabar trūksta ir tendencijos rodo, kad jų trūkumas bus dar didesnis ateityje. Todėl siekiame paskatinti jaunuosius talentus įžengti į technologijų pasaulį ir rinktis inžinerines specialybes – tam įsteigėme „Teltonikos“ stipendijų programą, pagal kurią per penkerius metus pirmakursių stipendijoms skiriame 1,5 mln. eurų. Tai yra didžiausia privačia iniciatyva organizuojama stipendijų programa Lietuvoje, kuri, tikimės, jaunuosius talentus dar labiau motyvuos siekti savo tikslų pasirinktoje mokslo srityje“, – teigia UAB „Teltonika EMS“ direktorius S. Rutkauskas.

VU Šiaulių akademijos direktorė prof. dr. Renata Bilbokaitė džiaugėsi aktyviu verslo įmonių įsitraukimu, skatinant būsimuosius ateities specialistus siekti karjeros aukštumų. „Labai džiaugiamės, kad verslas skatina regione studijuojančius VU studentus, nes tai rodo, kad studijų kokybė vienodai svarbi bet kuriame Lietuvos krašte ir yra tikima ruošiamų profesionalų potencialu ir nauda ateityje. Tokios stipendijos paskatina studentus dar labiau studijuoti, siekti rezultatų ir projektuoti savo karjerą siejant su studijų programoje įgyjamomis kompetencijomis. Esame dėkingi kad įmonė „Teltonika“ mato ne tik didmiesčius, bet ir šiaurės Lietuvos kraštą ir šiais žingsniais prisideda prie regiono vystymosi.“ – mintimis dalijosi prof. dr. Renata Bilbokaitė.

VU Šiaulių akademijos studentai gavę įmonės „Teltonika“ stipendijas nedaugžodžiavo, džiaugėsi, kad stipendijas skyrė jiems, dėkojo įmonei bei universitetui, kad paskatino dalyvauti konkurse.

Stipendijos pažangiausiems pirmakursiams išmokamos per 10 pirmųjų studijų mėnesių. Kas mėnesį vienam studentui skiriama po 300 eurų. Specialiomis įmonės įsteigtomis stipendijomis technologijų ir inžinerijos studijų krypties pirmakursiai skatinami jau antrus metus iš eilės.

Praėjusių metų pavasarį VU ir UAB „Teltonika IoT Group“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuria siekia mokslo ir verslo bendradarbiavimo plėtojimo ir VU vykdomų studijų kokybės gerinimo aukštųjų technologijų srityse. Bendradarbiavimo veiklomis skatinama plėtoti tokias sritis kaip daiktų internetas, dirbtinis intelektas, debesų kompiuterija, robotika, įterptinės sistemos, mobilios ekosistemos, telematika, tinklo įranga, telemedicina, telekomunikacija ir elektronika.

 VU, VU ŠA inf. / Artūro Dmitrijevo / „Teltonikos“ nuotr.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos