Sidebar

Lapkričio 25 d. Lietuvos Respublikos Seime vyko Vilniaus universitėto Šiaulių akademijos Edukologijos instituto ir Lietuvos Respublikos Seimo Švietimo ir mokslo komiteto organizuota XIV tarptautinė mokslinė konferencija „Mokytojų ugdymas XXI amžiuje: pokyčiai ir perspektyvos”.
 
Plenarinės konferencijos metu pranešimus apie mokytojų ugdymo situaciją Lietuvoje ir Europoje, vykstančius pokyčius švietimo sistemoje ir ateities perspektyvas skaitė ne tik Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos mokslininkai, bet ir kolegos iš Olandijos, Airijos, Lenkijos, Vokietijos.
 
Spaudos konferencijos metu apie mokytojų ugdymą diskutavo LRS Kultūros komiteto narys doc. dr. Stasys Tumėnas, VU ŠA direktorė prof. dr. Renata Bilbokaitė, VU ŠA Edukologijos instituto direktorė prof. dr. Daiva Malinauskienė, VU ŠA Edukologijos instituto profesorius dr. Remigijus Bubnys, VU ŠA Edukologijos instituto profesorė dr. Aušra Kazlauskienė.
 
Po pietų pranešimai buvo skaitomi keturiose sekcijose: „Pedagogų ugdymas(is) ir profesinis augimas”, „Įtraukiojo ugdymo įgyvendinimo iššūkiai mokytojų ir švietimo pagalbos specialistų rengimui”, „Pedagogų ugdytojų kompetencijos ir jų tobulinimas(is), „Meninio ugdymo raiškos galimybės pedagoginiame procese”.
 
Tarptautinė mokslinė konferencija užtikrino naujas galimybes tarptautinio ir nacionalinio bendradarbiavimo plėtrai, mokslinių, praktinių idėjų sklaidai, suteikė naujų idėjų moksliniams tyrimams.
 
Susipažinti su vykusios  tarptautinės mokslinės konferencijos programa bei pranešėjais galite ČIA. 
Tarptautinės mokslinės konferencijos „Mokytojų ugdymas XXI amžiuje: pokyčiai ir perspektyvos“ vaizo įrašas YouTube kanale.
Tarptautinės mokslinės konferencijos „Mokytojų ugdymas XXI amžiuje: pokyčiai ir perspektyvos“ spaudos konferencijos įrašas YouTube.
 
 
VU ŠA / Edukologijos insituto inf. ir nuotr. 
 
 

 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos