Sidebar

Nacionalinė pedagoginių darbuotojų (išskyrus aukštųjų mokyklų darbuotojus) kvalifikacijos tobulinimo programa

ANTIKORUPCINĖ APLINKA ŠVIETIMO ĮSTAIGOSE

 

Kvalifikacijos tobulinimo programa skirta: pedagoginių darbuotojų kvalifikacijai tobulinti siekiantiems įgyti kompetencijas tapti atsakingiems už antikorupcinės aplinkos kūrimą švietimo institucijose bei vykdyti antikorupcinį ugdymą.

Programos apimtis: 270  akademinės valandos (10 kreditų).

Programos anotacija: programoje susipažįstama su šiuolaikinėms institucijoms keliamais antikorupcinės aplinkos ir antikorupcinio ugdymo reikalavimų sistema ir jos svarbiausiais funkciniais tikslais, gilinamasi į korupcijos sampratų įvairovę, jos rūšis ir apraiškas demokratinėje teisinėje valstybėje, asmeninės ir kolektyvinės atsakomybės etines ir teisines. Atskleidžiami etikos problemų (korupcija, apgavystės, interesų konfliktai, priekabiavimas ir pan.) sprendimo keliai ir būdai, programos dalyviai ieškos šių problemų atspindžių praktinėse situacijose, analizuoja problemų atsiradimo priežastis bei praktinius šių etikos problemų sprendimo atvejus, parengia ir pristato pranešimus. Taikant inovatyvius šiuolaikinius mokymosi metodus nagrinėjamos aktualios korupcijos rizikos tematikos.

Mokymai vyks mišriu (auditoriniu ir nuotoliniu) būdu.

Įgyjamos kompetencijos: baigę šią programą, dalyviai turės teorinių žinių organizacijų etikos ir antikorupcinės aplinkos kūrimo bei antikorupcinio ugdymo švietimo institucijose tema; atpažins korupcijos rizikas ir turės kompetencijų joms valdyti; praktiškai parengs antikorupcinės aplinkos kūrimo dokumentus švietimo organizacijai bei numatys antikorupcinio ugdymo priemones (sąmoningumo didinimo); įgis inovatyvių mokymo metodų taikymo kompetencijų antikorupcinio sąmoningumo didinimui.

Išklausiusiems nacionalinę programą ir už teorijos ir praktines užduotis gavusiems teigiamus įvertinimus, bus išduodami akredituoti kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimai; pagal Studijų rezultatų įskaitymo Vilniaus universitete tvarkos aprašą būtų įskaitoma kaip privalomas 10 kreditų dalykas, jeigu studijuotų Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje Viešojo administravimo ir teisės bakalauro studijų programoje, arba kaip pasirenkamas 5 kreditų dalykas, jeigu studijuotų Viešojo valdymo magistro studijų programoje.

Registracija: https://forms.gle/MLtkJg5EpqnfYcrL8

Kontaktai pasiteiravimui: tel. 8 41 393 016; el. p.:

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos